Det moderne mørkekammer

Jeg vil lige vise noget, der handler om billedbehandling.

Alle fotografer redigerer deres billeder. Den første redigering foregår allerede, når vi trykker på knappen på kameraet. Der vælger vi om, vi vil tage billedet eller ej. Den næste redigering foregår foran computeren. Der skal vi bestemme os for enten at bruge billedet eller lade det ligge. Derefter starter magien.
Når man redigerer et billede foregår der en masse lynhurtige valg, hvor man skal vælge om, det skal være i farve eller sort/hvid, hvilken tone det skal have, hvad skal jeg lysne/fremhæve, hvad skal jeg gøre mørkere og hvor meget kontrast skal billedet have.
Med billedet nedenfor valgte jeg en varm tone, og så var det vigtigt, at reflektionerne i bunden af billedet ikke blev for mørke, så billedet blev for dystert. Og jeg gjorde baggrunden lidt mørkere for at få brudeparret til at træde mere frem.
Jeg synes, det har fået en varm og romantisk tone, som jeg rigtig godt kan lide.

Prøv at se på det.
Brug skyderen for at se før og efterbilledet.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.