Før og efter billede

Jeg vil gerne fortælle lidt om, hvordan jeg har lavet et af mine nye yndlingsbilleder.
Samtidig skal du have muligheden for at ser, hvordan billedet så ud, da det kom i kassen – helt uden redigering.
Hvis du trækker i slideren herunder, kan du se det uredigerede og det redigerede billede.
Jeg bruger Adobe Photoshop. Det har jeg altid gjort. Jeg kan lide det og jeg tvivler på, at jeg skifter.  Desværre har photoshop et lidt dårligt ry, fordi mange tror, at når man Photoshop’er et billede, så er det lig med snyd. Jeg snyder ikke!! – i hvert fald meget sjældent 😉
Det er skudt på stranden på Fanø. Solen tittede frem ind imellem, så jeg ventede til solen var bag skyeren, så jeg ikke fik nogle hårde skygger. Der er kun brugt naturligt lys. Stranden, sandet og vandet reflekterer lyset lækkert, så vi havde noget nær de optimale lys-betingelser.
Vi var heldige med, at have østenvind, så håret kunne komme ind foran hendes ansigt. Modellen har et tungt, tæt hår, så vi måtte løsne lidt op i det for at gøre håret mere let for vinden at tage fat i.
Allerede mens jeg skød billedet, havde jeg en ide om, at det skulle være sort/hvidt.
Til at starte med trak jeg en masse højlys ud af billedet, samtidig med at jeg gjorde billedet en smule lysere. Jeg havde nok skudt det liiige lyst nok, men ikke noget, jeg ikke kunne redde igen ved at gøre de helt lyse nuancer lidt mørkere og lysne resten lidt.
Nu ville jeg gøre det sort/hvidt. Og jeg ville fremhæve hendes fregner i ansigtet. Jeg er ikke noget teknisk geni, så jeg kan ikke forklare præcis, hvordan jeg gjorde, men jeg forsøger: De røde og gule farver, som optræder mest i ansigtet og håret, gjorde jeg mørkere, mens resten forblev som de var. Og så slog jeg det over i sort/hvid. Den process giver samtidig billedet en masse kontrast. Derefter gjorde jeg ikke meget. Jeg gjorde vist kun øjnene lidt lysere og måske håret lidt mørkere, men ikke meget.
Og det var faktisk det.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.