Hvorfor så høj en timeløn??

Ja, hvorfor har selvstændige egentlig så høj timeløn?
Normalt snakker jeg ikke så åbent om mine priser, men denne gang er jeg vist nødt til at gøre en undtagelse.
Jeg har som udgangspunkt en timeløn på 800kr eller en dagsløn på 5000kr. Begge priser er uden moms. Så det bliver 1.000 eller 6250kr. inklusiv moms.
Men inden jeg tager afsted på opgaven, har jeg måske brugt et par timer hjemme foran computeren på planlægning, aftaler, samtaler og den slags.
Nå. Opgaven bliver lavet.
Pengene kommer ind.
Store dele af momsen ryger til SKAT: Goodbye Ruth.
Men jeg har også andre udgifter. For det første er der udgifter til udstyr. Jeg har vel for omkring 100.000kr i tasken. Plus alt det jeg ikke altid har med. Det er flashanlæg, computer, harddiske, stativer, videolys, mikrofoner, batterier.
Som selvstændig fotograf eller freelancer er der også udgifter til fx revisor, redigeringsprogrammer, annoncering mv og mange andre små og sikkert også store ting, som jeg lykkeligt har glemt.
Så er alle de sure udgifter af vejen og jeg skal have min løn.
Lad os sige, at der er 4.500kr tilbage af dagslønnen. Men inden jeg får nogle af de penge, skal lige betale arbejdsmarkedsbidrag, pension, skat og den slags.

Og hvad er der så egentlig tilbage …? Måske omkring 2.000kr. for én dags arbejde.
Men husk lige på, at freelanceren ikke suser omkring og har dagsopgaver hver dag. Der foregår en masse arbejde hjemme foran computeren. Der bliver brugt tid på opgaver, der af en eller anden årsag ikke kommer i hus. Tid på at rykke glemsomme betalere. Tid på sociale medier. Tid på at opdatere hjemmesiden. Tid på netværk. Og netværk tager masser af tid. Heldigvis er det sjov tid, men jeg kan desværre ikke tage penge for det. Til gengæld koster det ofte.

Konklusionen:
Det kan godt være, at min timeløn er lidt høj, men det betyder ikke nødvendigvis, at jeg bliver rig af den 😉 Til gengæld skal du aldrig høre mig brokke mig over, at det er mandag!

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.