Bryllups traditioner

Bryllupper er forbundet med et hav af traditioner. Nogle sjove, nogle mærkelige og nogle tvingende nødvendige 😉
Når du hyrer mig til at fotografere dit bryllup, så er jeg altid behjælpelig med at holde styr på både de skrevne og uskrevne regler.

Bryllup. Mette Marie og Anders. Horsens. Hørning. Skanderborg.
Ris eller ej? Fuglene kan faktisk ikke tåle at spise de rå ris, men der findes heldigvis andre alternativer.

Til at starte med er det god stil at komme til kirken til tiden. Gommen og hans far/best man/forlover skal komme en god halv times tid, inden ceremonien starter.
Så har han masser af tid til at hilse på gæsterne, kirketjeneren, præsten, fotografen, samt arrangere blomster, hvis bruden tør overlade det til ham.
Og så er der masser af tid til at blive rigtig nervøs.

Det er også vigtigt, at bruden kommer til tiden. Gommen er allerede rigeligt nervøs, og det er bare ikke god stil at komme daldrende 5-7 minutter efter vielsen skulle have været startet.
I følge traditionerne skal parret ikke sove sammen den sidste nat inden brylluppet, så gommen er selvfølgelig endnu mere ivrig efter at se sin udkårne end normalt.

Når bruden og hendes far (eller en anden) går op af kirkegulvet sammen, har bruden sin far på sin højre side. Det vil sige, at bruden går til venstre, og det er samtidig den side, brudens familie sidder i kirken.
Er man udstyret med brudepiger, går de efter bruden, mens eventuelle børn, der strør blomster eller andet, går ind før bruden.

Hvad der skal foregå i kirken, vil jeg lade præsten fortælle. Det er han/hun meget bedre til.
Men når I kommer ud igen, så er der jo tradition for, at man kaster ris på de nygifte. De senere år er man begyndt at skifte risene ud med forskellige slags fuglefrø, fordi fuglene ikke kan tåle at spise de rå ris.

Men det var jo bare traditionerne i kirken. Når det kommer til festen, så står traditionerne for alvor i kø. Dem kan du spørge mig om eller måske læse om i et fremtidigt blog-indlæg.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.