Erhvervsportrætter

Jeg synes, der er vanvittig spændende at lave erhvervsportrætter. Du ved, billeder af alle medarbejderne enkeltvis på en arbejdsplads.
For det første er det spændende fordi, jeg kommer ud og ser forskellige arbejdspladser – jeg ser steder, som ikke ret mange mennesker får mulighed for at se.
Jeg møder en masse mennesker på ret kort tid, som jeg skal forsøge at fange essensen af. Få deres personlighed frem på et enkelt billede.
Og så skal jeg gøre dem tilfredse. Og det er ikke altid lige let.
Nogle er nervøse for at skulle fotograferes. Nogle er ligeglade og synes, at det er en irriterende forstyrrelse i deres arbejdsdag. Nogle glæder sig og andre skal bare have det overstået.
Alle de mennesker skal jeg forsøge at lære at kende på (nogle gange) mindre end 5 minutter. Samtidig skal jeg også fotografere dem.
Det er vildt spændende.

Her er to eksempler på billeder. Det første med en lidt rå og mørk beton baggrund. Og det andet, hvor baggrunden er gjort helt sort, så kvinden står klart frem. Det giver et mere enkelt, elegant og klassisk udtryk end det første, der også ser lækkert ud.
Læg mærke til at begge kvinder har et let lille højlys på håret. Det giver lige den sidste lækkerhed 🙂

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.